Wikileaks lekt grappen oudejaarsconference

06/12/2010

DEN BOSCH – Tussen de vele tienduizenden documenten die vorige week door Wikileaks openbaar werden gemaakt, zit ook een proefversie van de oudejaarsconference van de cabaretiers Patrick Nederkoorn en Huibert Wilschut. Zij zullen op 31 december een voorstelling spelen in het Koningstheater in ‘s-Hertogenbosch, maar zijn nu genoodzaakt hun teksten aan te passen.

Dit is verschrikkelijk,” zegt een aangeslagen Huibert Wilschut. “Iedereen kan lezen dat we van plan waren grappen te maken over het WK Voetbal, de katholieke kerk en de verkiezingen. Nu moeten we kijken of er nog iets anders gebeurd is dit jaar.” Zijn collega Patrick Nederkoorn bezint zich op wraak. “Behalve vrouwen blijkt Julian (Assange, de oprichter van Wikileaks) dus ook ons intellectueel eigendom te verkrachten. Hij moet niet denken dat hij nog langer bij mij op zolder mag slapen.”

De cabaretiers laten ons weten dat hun conference op oudejaarsavond “ondanks alles” gewoon doorgaat. Kaarten zijn te bestellen op de website van het Koningstheater (en voor de try-outs in Amersfoort kunnen kaarten gereserveerd worden via info@patricknederkoorn.nl).

Advertenties

Reacties zijn gesloten.