De Waan op Tweetakt

23/03/2011

Neem een roestig bureau en een ouderwetse kapstok en plaats ze midden op een plein. Zet er vijf stoffige redacteuren bij. Schud alle mediawetten door elkaar en voila: je hebt de redactie van De Waan.

Patrick onderzoekt op het Tweetakt Festival, samen met het kunstenaarscollectief De Spullenmannen, de media door zelf een krant te maken. Tegen welke problemen lopen journalisten aan als ze vanuit hun redactieruimte schrijven over gebeurtenissen over de hele wereld? Welk nieuws komt er wel in de krant en welk nieuws niet? En hoe gaan ze om met tijdsdruk?

Neem een kijkje bij de redactie op 19, 20, 26 en 27 maart van 15u00 tot 20u00 in Utrecht of klik hier.

Advertenties

Eén reactie to “De Waan op Tweetakt”

  1. Pim van den Berg said

    Rond 1890-1910 Had je de zogenaamde “armchair antropologists” Vaak antropologen van gegoede Britse afkomst, die het reizen naar verre oorden beu waren. Laat staat de zgn. participerende observatie van enkele jaren teneinde een tribale samenleving te ontleden. Na enkele bezoekjes aan het buitenland ging men over tot het vrij interpreteren van de werkelijkheid, vaak op vele duizenden kilometers afstand. Men schreef maar wat op in hun engelse studeerruimtes. Het volk vond dit soort schrijfsels fantastisch, en wie kon e.e.a. nu eenmaal verifieeren. Maar ja? moet je in zuid-afrika geweest zijn om over apartheid te schrijven. Ben benieuwd. misschien kom ik wel kijken.
    Succes met de voorstelling.
    Pim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s