De Waan: act voor festivals en congressen

11/01/2013

De Waan is een krant die tijdens een congres of festival gemaakt wordt op basis van gesprekken met de bezoekers: journalistiek op de vierkante millimeter!
Een redactie uit de jaren vijftig, met een stencilmachine en stofjassen, wordt ontdooid en ergens middenin de samenleving gedropt. De redacteuren van De Waan (acteurs en cartoonisten) hebben drie uur de tijd om uit te vinden waar ze zich bevinden en wat er speelt in ‘de huidige wereld’. Het resultaat wordt ter plekke gedrukt en verspreid; alle berichten worden binnen drie uur verzameld, verwerkt, gedrukt en uitgedeeld in de vorm één dubbelzijdige krantenpagina, gevuld met artikels en cartoons. Voor het publiek is De Waan een theatervoorstelling die zich mengt met wat er verder die dag gebeurt. Voor opdrachtgevers is het een eigenzinnige registratie van hun evenement.

De Waan wordt door onder andere Oscar Kocken, Argibald, Danibal en ikzelf. Lees hier een interview met de bedenker Harmen Zijp of klik hier voor meer informatie over boekingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: